Burn-out / Bore-out begeleiding

Geschikt voor mij?

Burn-out of bore-out begeleiding voor re-integratie naar werk vindt meestal plaats na verwijzing door de huisarts tijdens het ziekteverlof. Symptomen van burn-out en bore-out zijn vaak identiek: je voelt je fysiek uitgeput en opgebrand, bent prikkelbaar, slaapt slecht, hebt depressieve gevoelens. Tijdens de behandeling voor burn-out of bore-out, ga je op een gegeven moment weer nadenken over terugkeer naar het arbeidsproces. In deze situatie kan ik je ook op weg helpen. Eind 2019 heb ik de opleiding tot erkend stress- en burn-out coach aan de HRD Academy afgerond. Daarbij heb ik specifieke coachingsvaardigheden in relatie tot burn-out coaching en advisering rond stresspreventie geleerd.

Hoe pakken we het aan?

Tijdens een intakegesprek analyseren we jouw situatie. Hoe is jouw burn-out of bore-out ontstaan? We bespreken de wederzijdse verwachtingen en doelstellingen. Na de eerste intake ga je de deur uit met een behandelplan en een indicatie van het aantal te verwachten sessies. Elke client en elke situatie is anders. Daarom lever ik uitsluitend maatwerk en kan het aantal sessies per persoon en situatie verschillen.

Werken naar werk toe

Het doel van deze vorm van begeleiding is dat je uiteindelijk weer succesvol terugkeert in het arbeidsproces. Echter, eerder, tijdens datzelfde arbeidsproces ben je er arbeidsongeschikt door geraakt. Het is zaak dat dat niet weer gebeurt. Daarom gaan we tijdens de behandeling jouw valkuilen en kwaliteiten in kaart brengen. Ook gaan we kijken wat jou energie kost en wat energie oplevert, waar je grenzen liggen en hoe je die kunt aangeven en bewaken.

Let wel, al deze vragen kan ik niet voor jou beantwoorden, dat ga je zelf doen. Je moet echt aan het werk om vervolgens weer aan het werk te kunnen. Ik geef je opdrachten, handreikingen en gebruik mijn coachingsvaardigheden en professionele netwerk om jou daarbij te ondersteunen.

Het doel van de begeleiding is re-integratie naar werk. In sommige gevallen betekent dat aanpassing van de werkzaamheden, uren of taken. In andere gevallen is ander werk een geschiktere oplossing. In dat geval is loopbaanbegeleiding een logische vervolgstap.

Maak een afspraak

Maak een eerste afspraak en stel het niet langer uit: stuur een e-mail.
Toch eerst nog meer weten? Je kunt ook een kennismakingsgesprek aanvragen: stuur een e-mail.


Wat andere cliënten over de begeleiding zeggen:

” Dankzij dit traject heb ik geleerd hoe ik mijn valkuilen kan vermijden zowel op privé als professioneel vlak. Het heeft me geleerd om los te laten en verder te gaan met andere belangrijke dingen. Vandaag pas ik nog alle methoden toe die me tijdens deze begeleiding zijn voorgesteld en dat heeft mij meer energie en inzicht gegeven. Ik dank hierbij ook de coach en ik raad deze behandeling ook aan iedereen aan. Het loont echt de moeite.” G.R. 

“Na jaren de symptomen van burn-out te hebben genegeerd, was ik helemaal op. Ik kon mijn werk nooit loslaten en tenslotte lukte me het helemaal niet meer om een balans  te vinden tussen werk en privé. Mijn gezin leed eronder en ik voelde me schuldig en totaal uitgeput van frustratie. Ik ben bij Joisel beland. Hier geen medicijnen nodig om er weer bovenop te komen. Ze heeft naar mijn verhaal geluisterd om samen met mij de situatie te schetsen, want zelf begreep ik er niets meer van. Aan de hand van een talentenspel heb ik mezelf weer ontdekt, wat goed was voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben maar 4 keer geweest en elke keer voelde ik mij beter, had ik meer energie en goesting om ervoor te gaan. Conclusie: ik heb door onze gesprekken en oefeningen inzichten gekregen, die mij helpen om de problemen aan te pakken. Ik doe nu echt mijn best met loslaten en grenzen stellen. En dat voelt goed” C.D.

‘Toen ik bij Joisèl terecht kwam was het -zoals bij velen misschien- vijf voor twaalf.  Na heel erg lang erg veel signalen genegeerd te hebben, voelde ik me volledig vastzitten.  Joisèl haar luisterend oor kwam als een geschenk uit de hemel.  Na het broodnodige fysieke herstel kon ik eindelijk stilstaan bij werkpunten, bij iemand die me heel goed aanvoelde.  Ik kwam met plezier naar de gesprekken en verliet ze telkens met hoop.  Ondanks het feit dat ik solliciteerde en elders aan de slag kon, veranderde mijn eerdere werksituatie waardoor ik besloot niet van job te veranderen, kon groeien in mijn werk, me een stuk beter voel en nu op een rustiger tempo een aantal dingen voor mezelf kan uitklaren. Joisèl heeft me terug bij mezelf gebracht op een moment dat ik het spoor kwijt was.  Dat heeft me een enorme boost gegeven en ik ben er haar enorm dankbaar voor.’ C.J.

“Ik wil je nog eens hartelijk bedanken voor je goede werk! Dankzij jou ben ik me van heel wat zaken bewust geworden en heb ik mezelf beter leren kennen. Dank je hiervoor!”. J.S. 


Advertentie